Frissen Zalából

2021.11.19. 07:00

Újabb fákat ültettek Zalaegerszegen (videó)

Az E.ON Hungária is csatlakozott a város ökoprogramjához. A faültetési akció során 40 kőriscsemetét telepített a belső elkerülő út mentén. A cégcsoport számos beruházása a környezetvédelem jegyében zajlik, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Somodi Gábor, Balaicz Zoltán és Kocsis Csaba Balázs, a cég kanizsai üzemvezetője Fotó: KT

A fák ültetésekor az esztétikum mellett fontos szempont a biztonság, hangsúlyozta Somodi Gábor, az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója. A vállalat azért választotta a kőrisfát, mert ez a fajta nem nő nagyra, ideális olyan területen is, ahol a közművezeték-hálózat közel fut a lombokhoz. És a nagy méretű fák gyökérzete károsíthatja a földben futó gáz- és villanyvezetéket is.

Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, Somodi Gábor, Balaicz
Zoltán és Kocsis Csaba Balázs, a cég kanizsai üzemvezetője Fotó: KT

Balaicz Zoltán polgármester dicséretesnek nevezte a cégcsoport környezetvédelmi törekvéseit, ami egyben a város hosszú távú célja is. Emellett utalt a jó partneri viszonyra, az infrastrukturális fejlesztések során ugyanis előre egyeztetnek a közmű- és útépítések ütemezéséről. A mostani akcióval 8838-ra emelkedett az elültetett fák száma, mondta végül a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában