Frissen Zalából

2021.11.17. 09:00

Szakmai eszmecserét tartottak a Könyvtármozi tapasztalatairól Zalaegerszegen

A megye kistelepülési könyvtárosai számára tartottak szakmai napot hétfőn a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Itt mutatták be az Egy könyvtárnyi élmény módszertani sorozat új kötetét, valamint átadták az Olvasóinkért díjat is.

Jóna István

A pacsai Budai Sándorné kapta az Olvasóinkért díjat Fotó: ZH

A programon elhangzott: a megyei könyvtár 246 zalai településen nyújt könyvtári szolgáltatásokat, melyek sorába az utóbbi években egy érdekes kezdeményezés, a könyvtármozi is bekerült. A Deák-bibliotéka igazgatója, Kiss Gábor ezzel kapcsolatban elmondta: az Informatikai és Könyvtári Szövetség megállapodott több filmforgalmazóval, illetve olyan támogatókkal, amelyek jóvoltából a Könyvtármozi programban jogdíjfizetés nélkül vetíthetnek filmeket, illetve ezekhez kapcsolódóan közösségi összejöveteleket rendezhetnek.

A pacsai Budai Sándorné kapta az Olvasóinkért díjat Fotó: ZH

A szakmai napon előadások hangzottak el a Könyvtármozi programról, a Karmacson zajló könyvtári és közösségi életről, valamint a könyvtármozi-foglalkozások gyakorlatáról. A rendezvényen részt vett Márkus István, a Baranya megyei Csorba Győző Könyvtár csoportvezetője, aki a saját tapasztalatairól beszélt. Bemutatták a Könyvtármozi módszertani kiadványt is, amely egyes foglalkozások forgatókönyveit tartalmazza.

Zárásként Nitsch Erzsébet tagkönyvtárvezető és Kiss Gábor adta át a JAVK Olvasóin­kért Könyvtári Alapítvány által létrehozott Olvasóinkért díjat, amit a pacsai könyvtárból most nyugdíjba vonuló Budai Sándorné vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában