Frissen Zalából

2021.11.11. 06:50

Politikai csaták helyett járható utat szeretnének a nagykanizsai Szabadhegyen

Az önkormányzat legutóbbi testületi ülésén a többséget adó Éljen VárosuNK Egyesület! (ÉVE) frakciója nem szavazta meg a szabadhegyi Harmat, Hegybíró és Kanyar utca lakóinak kérését, miszerint aszfaltos út épüljön a három utcában.

Benedek Bálint

A szabadhegyi Harmat, Hegybíró és Kanyar utca lakóinak kérését nem hallgatta meg a közgyűlési többség. Nem adják fel, tovább folytatják a harcot. Balról jobbra Lantos Tamás, Proszenyák Anett, Szabó Szilárd, Vörösné Bálint Bernadett és Ámon István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A lakók problémájával nyáron lapunk is foglalkozott. Akkor mindhárom utca összes lakója petícióban kérte az önkormányzatot, hogy az extrém mennyiségű porterhelés miatt – 25 év ígérgetés után – aszfaltréteg kerülhessen az útra.

Kedden a térség önkormányzati képviselőjével, Szabó Szilárddal együtt a már visszautasított javaslat ellen emeltek hangot. A képviselő elmondta: a legutóbbi közgyűlésen az általa elkészített előterjesztést a többséget adó ÉVE frakció nem fogadta el. Tette mindezt úgy, hogy a frakció egyik tagja még korábban a lakóknak is megígérte a támogatását. Sajnos a szavazógombok megnyomásakor a frakciófegyelem fontosabb volt, mint az itt élők ügyének támogatása.

A szabadhegyi Harmat, Hegybíró és Kanyar utca lakóinak kérését nem hallgatta meg a közgyűlési többség. Nem adják fel, tovább folytatják a harcot. Balról jobbra Lantos Tamás, Proszenyák Anett, Szabó Szilárd, Vörösné Bálint Bernadett és Ámon István
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A lakókkal együtt nem adjuk fel a harcot, ha kell, százszor beviszem az előterjesztést a közgyűlés elé – folytatta. – Mert az itt élők kérése jogos, hiszen belterületi szakaszokról van szó, tehát az önkormányzatnak van fejlesztési kötelezettsége. Infrastrukturálisan, akár közvilágítás bővítésében és egyéb szolgáltatások terén is. Még a nyáron a hivatal és a városüzemeltető társaság szakemberei felmérték a beruházás költségét, mely akkor 10 millió forintot jelentett. Talán jövőre is elvégezhető ebben az árban az aszfaltozás és a csapadékvíz elvezetése. A politikai játszmák helyett a feladat megoldása lesz a cél.

A lakók értetlenül állnak a döntés előtt, hiszen semmi közük a politikához. Ők mindannyian „csak” egy jó minőségű úton szeretnének közlekedni és biztonságos körülményeket teremteni családjaiknak. Ámon István hét éve él a Kanyar utcában.

– Az önkormányzati ülések csatározásai helyett tetteket várunk – jelentette ki. – A városban a belterületi utak egy százaléka még nincs leaszfaltozva, s ez az egy százalék épp itt van. Csapadékos időben vízátfolyásokkal, gödrökkel és pocsolyákkal, nyáron hatalmas porfelhővel. Ez nem alkalmas közlekedésre, talán a lovas kocsi jó lenne. A város­környéki településeken már a szőlőhegyekre vezető utak aszfaltosak, nem értem a tétlenkedést.

A Szabadhegyi utcában élő Proszenyák Anett számára is csalódást keltő az ÉVE hozzáállása. A városban számos fejlesztés történt, de erre az útra és a közvilágításra nincs pénz. Már nem is merik mondani a villanypóznák hiányát, az egész környékre mindössze kettő darab jutott belőlük…

Vörösné Bálint Bernadettnek szintén elege van a kialakult helyzetből, szerinte a megválasztott képviselők a választók meghosszabbított kezei, ezért az ő érdekeit kellene, hogy képviseljék minden fronton.

– Az út állaga évről évre romlik, végre itt lenne az ideje a politikai büszkeséget félretenni és cselekedni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában