Frissen Zalából

2021.11.26. 10:00

Nem emelik a díjakat – Sajtótájékoztató Zalaegerszegen

Módosult három, bérlakásokról szóló önkormányzati rendelet a legutóbbi közgyűlésen, illetve technikai okok miatt újraalkották azokat – hangzott el a Fidesz–KDNP- frakció csütörtöki sajtó­tájékoztatóján.

Mozsár Eszter

A grémium egyhangúlag elfogadta egyebek mellett a zöldfelületi stratégiát, felülvizsgálta a bérleti díjakat, s döntött a Zalaegerszegért díjakról. Mintegy 800 önkormányzati tulajdonú bérlakás van Zalaegerszegen, a kiutalásoknál fontos szempont a fizetőképesség, mondta dr. Káldi Dávid. A frakcióvezető emlékeztetett, a jelenlegi városvezetés idején, az elmúlt 10 évben a LÉSZ Kft. következetes munkával felére csökkentette az addig felhalmozódott, 145 millió forintos kintlévő­séget.

Lakossági igényre a Mártírok útja 15. alatti ingatlanok tulajdonosai kedvezményesen használhatják az ott lévő parkolókat. A közgyűlés jövőre nem emeli a parkolási, a lakás- és üzleti célra szolgáló helyiségek bérleti díját, tette hozzá a frakcióvezető.

Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes elmondta: a meglévő 20 településrészi önkormányzat mellé új alakult a bozsoki városrészben. A Kovács Károly Városépítő Program keretében 25 benzines fűkaszát szereztek be és adtak át a Városgazdálkodási Kft.-nek. Zalaegerszeg zöldfelületeinek karbantartására jövőre 10,4 millió forintot szánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában