Frissen Zalából

2021.11.18. 07:00

Még Szombathelyről is érdeklődnek a zalaegerszegi Báthory István Technikum iránt (videó)

Mozgalmas napjuk volt szerdán a ZSZC Báthory István Technikum tanárainak és diákjainak: nyílt nap keretében általános iskolák végzős tanulóit fogadták, és készültek az intézmény életét bemutató, valamint a tevékenységét népszerűsítő marketingkampány filmjének a felvételei is.

Fincza Zsuzsa

Vomberg Frigyes (sztár)séf bemutatója nagy érdeklődést keltett Fotó: Pezzetta Umberto

Érdeklődő diákok és szülők érkeztek többek közt Szombathely, Zalalövő, Pókaszepetk és Zalaegerszeg általános iskoláiból, a vendégeket pedig már az aulában fűszerek és sült húsok illatfelhője fogadta: Vomberg Frigyes, a televízió főzőműsoraiból is ismert (sztár)séf, a hazai gasztronómia és az oktatás megújításának élharcosa mutatta be az érdeklődőknek, miként lehet gyorsan tápláló és egészséges étkeket készíteni.

Vomberg Frigyes (sztár)séf bemutatója nagy érdeklődést keltett Fotó: Pezzetta Umberto

– Örömünkre nagy az érdeklődés technikumunk iránt, eredetileg 100 nyolcadikos tanuló regisztrált a nyílt napunkra, de már kezdéskor több mint százhúszan megjelentek – újságolta Pusztai Zsuzsanna igazgató. – Van mivel büszkélkednünk, kiváló szakemberek pallérozásában tizenhat szakmát tanulhatnak nálunk a fiatalok. Akik öregbítve iskolánk hírnevét, már diákként megmérettetik tudásukat, tanulmányaikat befejezve pedig könnyen el tudnak helyezkedni, de akár tovább is képezhetik magukat főiskolákon, egyetemeken.

Felhősi Mária tanárnő be is mutatta a turisztikai szervező szakos 12. d-s diákjait, akik a minap Zalakaroson a Pannon Egyetem Nagykanizsa „Zöld út a fesztiváloknak” versenyén második helyezést értek el. A kereskedelmi tanműhelyben Kozmáné Kovács Irén szakoktató gardírozta a leendő boltosokat, a bisztróban Szekeres Péter koktélvilágbajnok osztotta meg tudását. A fodrászok Vargáné Kiss Csilla vezetésével a hajfonás, míg a dekoratőr és divattervezők Krajczár Béláné és Müller Imre irányításában a rajzolás, anyagfestés, varrás rejtelmeibe avatták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában