Frissen Zalából

2021.11.24. 07:00

Kedden sokkal kevesebben oltakoztak az akcióhét keretében a zalaegerszegi kórházban

Kedden már sokkal kevesebben voltak az oltási akcióhéten a megyei kórházban, mint az első napon, hétfőn.

Szabó Judit

Kálovics-Március Szabina nővér beolt egy nőt november 22-én a nagykanizsai kórházban

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Lapunkban is írtunk arról, hogy hétfőn már kora reggel hosszú sorban vártak az emberek arra, hogy regisztráció nélkül megkapják a koronavírus elleni védőoltást. A nagy rohamnak, úgy tűnik, vége van, tegnap már nem láttunk kígyózó sort a megyei kórháznál, de volt forgalom az oltóponton információink szerint.

Kálovics-Március Szabina nővér beolt egy nőt november 22-én a nagykanizsai kórházban
Fotó: Varga György / MTI

Az oltási akcióhét vasárnapig tart, Zala megye valamennyi kórházában és a lenti rendelőintézetben is előzetes időpontfoglalás nélkül felvehető az első, második vagy harmadik oltás. Akik előzetesen nem regisztráltak, azokat érkezési sorrendben oltják be. Aki azonban foglalt az interneten időpontot, elkerülheti a várakozást.

A kórházi oltópontokon Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm áll rendelkezésre. A Szputynik már elfogyott, írta a koronavirus.gov.hu. Mint közölték, az oltó orvosok segítenek a legmegfelelőbb vakcina kiválasztásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában