Frissen Zalából

2021.11.16. 07:00

Jubilált Zalaegerszegen a Nyugdíjas Pedagógus Egyesület

Az elmúlt évtizedeket fotókon, beszámolóval és műsorral idézték meg hétfőn a jubiláló helyi Nyugdíjas Pedagógus Egyesület tagjai.

Arany-Horváth Zsuzsanna

Iványi Ildikó átveszi Balaicz Zoltán polgármestertől a városi önkormányzat kitüntető oklevelét Fotó: Pezzetta Umberto

Negyvenöt éve, 1976-ban Szeglet Lajos, az akkor ­Kilián nevét viselő mai ­Liszt-iskola igazgatója alapította a társaságot, amit később Oroszy Zoltán vezetett, 2012 óta pedig Iványi Ildikó elnöklésével szervezik utazásaikat, havi két találkozójukat, ismeretterjesztő előadásaikat, egészségmegőrző programjaikat, karitatív tevékenységüket. Jelenleg 71 tagot számlálnak, közülük 50-en ünnepeltek együtt. A már eltávozott tagokra egyperces csenddel emlékeztek.

Iványi Ildikó átveszi Balaicz Zoltán polgármestertől a városi önkormányzat
kitüntető oklevelét Fotó: Pezzetta Umberto

Iványi Ildikó beszámolója előtt a Kodály-óvoda kisgyermekei, az Ady-iskola növendékei, valamint a Deák-technikum diákjai köszöntötték műsorral az egybegyűlteket, majd Balaicz Zoltán polgármester adta át az önkormányzat kitüntető oklevelét, mely a helyi közösségi élet színesítése érdekében végzett aktív tevékenységet is elismeri. A városvezető – úgy is, mint középiskolai tanár – szólt a pedagógusi hivatásról, a jövő nemzedék nevelésének szépségéről, felelősségéről, megköszönve a jelenlévők szellemi és közösségi munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában