Frissen Zalából

2021.11.20. 19:40

Idősekért Letenyén – Együtt énekelt a közönség a fellépőkkel

Együtt énekelt a közönség a fellépő művészekkel szombaton a jó hangulatú Idősekért Letenyén elnevezésű programon, melyet a helyi polgári egylet szervezett a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtárban.

Korosa Titanilla

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

Buch Tibor és Szabó-Szilágyi Éva előadóművészek Budapestről érkeztek a rendezvényre, nótákat, operett slágereket énekeltek, illetve elhangzott az Ismerős Arcok Nélküled című száma is.

Vida László, a Letenyei Polgári Egylet elnöke elmondta, hogy a város 60 év feletti lakosait szólították meg a programmal, melynek lebonyolítására pályázati forrást is elnyertek az Emberi Erőforrások Támogatáskezelőtől.

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

-Igyekeztünk egy olyan zenés, szórakoztató délutáni programot kínálni a meghívottaknak, amivel kimozdítjuk őket otthonról ebben az amúgy is embert próbáló pandémiás időszakban, természetesen a járványügyi szabályokat betartva – mondta Vida László. – A törődés kijár az időseknek a mindennapokban is és nem csak családi szinten. A műsort követően pedig vendéglátással egybekötött baráti beszélgetésre vártuk a megjelenteket.

Az eseményen köszöntőt mondott Cseresnyés Péter miniszterelnöki biztos, államtitkár, térség országgyűlési képviselője, aki megemlékezett arról, hogy az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává.

-Ahhoz, hogy generációról generációra egy értékrend, kultúra átöröklődjék, nagy szükség van arra, hogy az idősebb korosztálynak kijáró tiszteletet minden társadalom, amelyik fontosnak tartja ezt, megadja. Hazánkban is számtalan településen megtörténik ez a tiszteletadás – fogalmazott Cseresnyés Péter.

A politikus kitért a járványhelyzetre is, kérte a jelenlévők, hogy hívják fel a környezetükben élők figyelmét, hogy aki még nem tette meg, az oltassa be magát, mert ezzel nem csak magukat, hanem a közösséget is védik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában