Frissen Zalából

2021.11.04. 15:00

Élménypedagógiai foglalkozáson vettek részt hátrányos helyzetű gyerekek Vonyarcvashegyen

Sütöttek és játszottak – közben pedig sokat tanultak – hátrányos helyzetű gyerekek azon az élménypedagógiai foglalkozáson, amelyen borsodi és zalai fiatalok vettek részt.

Péter B. Árpád

A vonyarcvashegyi művelődési házban tartott programon Galamb Alexnek, a „Sütni jó!” Alapítvány elnökének – aki fiatalon maga is hátrányos helyzetűként élt – és Sznopek Veronikának, a Mestercukrász című műsor győztesének irányításával kakaós csigát készítettek a gyerekek, akiket emellett számos játék és rendőrségi bemutató is várt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának munkatársai pedig élménypedagógiai foglalkozást tartottak, amelyen a fiataloknak egyebek mellett bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. A rendőrök számos játékkal is készültek, s „levették” a résztvevők ujj- és tenyérlenyomatát, amit a fiatalok hazavihettek.

– Az a célunk, hogy közel kerüljünk hozzájuk, és rájöjjenek, érdemes a rendőrökhöz fordulni, ha segítségre van szükségük – fogalmazott Tóth László, a ZMRfK bűnmegelőzési alosztályának vezetője, aki azt is elmondta: a játékokban olyan üzeneteket rejtettek el, amelyekre a fiataloknak a hétköznapi életük során szükségük lehet.

A program célja nem titkoltan az, hogy jó példákat mutassanak a hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában