Frissen Zalából

2021.11.24. 07:00

Elhunyt Végh László, zalai kötődésű plébános

Életének 84., áldozópapi szolgálatának 61. évében elhunyt Végh László nyugalmazott gyémántmisés plébános. A zalai származású papot a szombathelyi kórházban ápolták, november 17-én ott érte a halál.

Gyuricza Ferenc

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Végh László 1938. június 18-án a ma már Tormaföldéhez tartozó, ám akkor még önálló településnek számító Kislakoson született. Pappá szentelésére 1961. június 18-án került sor, s Kőszegen kezdte meg szolgálatát. Egy évvel később Muraszemenyére került, majd 1964-től három évig plébánoshelyettes volt Szentgyörgyvölgyön. 1967 és 1974 között Letenyén, majd Nován, illetve Lentiben volt káplán, 1975-től két évet pedig a pákai Szent Péter és Pál apostolok plébánián töltött el adminisztrátori beosztásban.

Első plébánosi kinevezése 1977-ben Kámba szólította, innen 1988-ban helyezte át Becsehelyre hasonló beosztásban a Szombathelyi egyházmegye akkori főpásztora, dr. Konkoly István. Becsehelyen nyugállományba vonulásáig, 2001-ig szolgált, miközben oldallagosan a rigyáci lelkészséget is ellátta. Végh Lászlót végakaratának megfelelően Becsehelyen, a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban búcsúztatják november 24-én 11 órakor. Holttestét a gyászmise után a helyi temetőben helyezik örök nyugalomra.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában