Frissen Zalából

2021.11.06. 12:00

Drónt, robotot és 3D-s nyomtatót is beszerzett a hévízi Bibó István Gimnázium

Mintegy 900 ezer forintot nyert a Bibó István Gimnázium a Nemzeti Tehetség Program pályázatán. A pénzből a természettudományos oktatás eszközeit bővítették, például digitális nyomtatóval.

Péter B. Árpád

Élményszerű lesz a tanítás. Nagy Boldizsár és Fraller Csaba az új eszközök egy részével

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

Nagy Boldizsár intézményvezető lapunknak elmondta, száz százalékosan támogatott pályázatuk a természettudományos tárgyakban való elmélyülést segíti. Az Ikarosz-programban – egyebek mellett – drónt, 3D-s nyomtatót és kisebb robotokat vásárolhattak, „amik olyan eszközök, amelyek a kísérletezést, a méréseket szemléletesebbé, érdekesebbé, látványosabbá teszik”.

– Szeretnénk minél több diákot megszólítani, akiket érdekelnek a természettudományos tantárgyak, illetve azok közül is sokakat, akik hezitálnak, s kézzel foghatóbb, jobban látható élményekre van szükségük – fogalmazott a direktor.

Élményszerű lesz a tanítás. Nagy Boldizsár és Fraller Csaba az új eszközök egy részével
Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Fraller Csaba matematika-fizika szakos tanár, a pályázat felelőse hozzátette: a 895 ezer 500 forintból megvalósuló pályázat segíthet felkelteni a fiatalok érdeklődését.

– Nemzetközi viszonylatban is igaz, hogy csökken a természettudományos tárgyak népszerűsége – szögezte le Fraller Csaba. – Ma már nehéz megnyerni egy diákot a fizikának, a biológiának, a kémiának, de akár az informatika komolyabb tanulásának is. Kis túlzással vért kell izzadni azért, hogy valaki emelt szinten válassza a fizikát. Az egyik módszer, amivel a „z-generációs” gyerekek megfoghatók, a digitális „kütyük” használata, ám ezzel is csínján kell bánni, mert ezeknek többnek kell lenni, mint a boltban megvásárolható játékok. Ez a pályázat erre teremt lehetőséget.

A beszerzett eszközök az érdeklődés felkeltését szolgálják, a 3D-s nyomtató például alkalmas matematikában kúpszeletek, testek, rajzórán antik szoborok elkészítésére, más eszközök pedig a programozás élményszerű tanulását segítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában