Frissen Zalából

2021.11.25. 15:00

„Csak egy hűséges szolgája urának” – Kanizsán is bemutatták a könyvet

Kedd este a megyeszékhely után Nagykanizsán is bemutatták a Csak egy hűséges szolgája urának – Báró Lehár Antal ezredes, a katona című könyvet.

Horváth-Balogh Attila

Czupi Gyula és Fülöp András a könyvvel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Lehár-emlékév alkalmából a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent kötet bemutatójára a Halis István Városi Könyvtárban került sor, ahol Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Részletesen az ötletgazda, Fülöp András, a Grádics Egyesület elnöke, a Szent György Lovagrend tagja beszélt a tanulmánykötetről és báró Lehár Antalról.

Czupi Gyula és Fülöp András a könyvvel
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A könyvet először Szombathelyen, Sopronban, az ezredes szülővárosában, az ausztriai Alsóőrön, az ottani magyar információs centrumban mutattuk be, most pedig elérkeztünk Nagykanizsára. Innét Bécsbe, jövőre pedig Olasz- és Németországba is elvisszük – hallottuk Fülöp Andrástól. – Lehár Antal parancsnokságával alakult meg a szombathelyi hadosztály az egykori soproni, szombathelyi, nagykanizsai és zalaegerszegi 6. honvéd huszárezred alakulatainak katonáiból. Ez a hadosztály vonult be 1919. november elején a fővárosba, hogy helyreállítsa a rendet.

A Szombathelyi Hadosztály történetét napló formában vetette papírra Lehár Antal – ez és más tanulmányok, illetve ismert és még sehol nem publikált fényképek alkotják a Jagadics Péter nyugalmazott alezredes által szerkesztett kötetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában