Frissen Zalából

2021.10.01. 12:00

Szenes Hannára emlékeztek Zalaegerszegen

A 23 évesen meggyilkolt magyar zsidó költő, katona, ejtőernyős Szenes Hanna születésének 100. évfordulójáról több rendezvény emlékezett meg ebben az évben.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Közéjük tartozik a Percek tánca című zenés műsor, amelyet a Sabbathsong Klezmer Band és az életutat bemutató színészek adnak elő. A Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete jóvoltából tegnap este a Keresztury VMK-ban ingyenes belépéssel a zalaiak is megtekinthették az előadást, amelyen Szenes Hanna versei is felhangzottak. A műsort vándorkiállítás kíséri, amelyet a magyarországi zsidó kulturális közösségek állítottak össze, s amely 16 tablón ad képet a kiképzett katonaként hazai sorstársait a nácizmus elől menteni igyekvő, de perbe fogott és elítélt, majd kivégzett mártír életéről. Szenes Hanna költői életműve Izraelben érettségi tananyag. A zalaegerszegi megemlékezést Gecse Péter alpolgármester köszöntője vezette be.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában