Frissen Zalából

2021.10.12. 11:30

Szakácsok és autószerelők vehették át mesterlevelüket Zalaegerszegen

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2021-ben is meghirdette 80 %-os támogatás intenzitású mesterképzését több szakmában a megújult képzési program alapján. A képzésben résztvevők ünnepélyes keretek között vehették át mesterlevelüket.

Jóna István

Geráth Péter autószerelő vette át a mesterlevelet Frank Szabolcs mestervizsga-bizottsági elnöktől és Kovács Dezső kamarai elnöktől Fotó: Pezzetta Umberto

Összesen tizenketten tettek sikeres mestervizsgát a kamara támogatásával indult képzésben szakács és autószerelő szakmákban.

Nagy szükség van tapasztalt, jól képzett szakemberekre, akik mesterekké válva, tudásukat megfelelő pedagógiai ismeretekkel kiegészítve adhatják majd át a jövő nemzedékeinek- fogalmazott köszöntőjében Kovács Dezső, a kamara elnöke. Hozzátette, hogy a kamara szakképzéssel kapcsolatos stratégiai törekvései arra irányulnak, hogy segítse a szakmatanulás presztízsének helyreállítását, vonzóbbá téve a fizikai szakmákat.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében rávilágított, hogy olyan időszakot élünk, ahol a szakképzésnek fel kell zárkózni a gazdaság által támasztott igényekhez. Ennek megvalósulása pedig nem képzelhető el arra alkalmas mesterek nélkül, akik megjelenítik és továbbadják azt a tudást, mindazt az értéket, amit egy-egy szakma egzisztenciálisan és társadalmilag is jelent.

Geráth Péter autószerelő vette át a mesterlevelet Frank Szabolcs mestervizsga-bizottsági elnöktől és Kovács Dezső kamarai elnöktől Fotó: Pezzetta Umberto

A mesterlevelek átadása előtt köszöntötték Cságoly Laurát, aki a grazi EuroSkills szakmák Európa- bajnokságán a szépségápoló szakmában 720 ponttal aranyérmet szerzett.

A mesterképzés májusban kezdődött, majd a mesterjelöltek a bizottságok előtt szeptemberben adtak számot szakmai tudásukról az írásbeli, a szóbeli és a gyakorlati vizsgákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában