Frissen Zalából

2021.10.03. 13:00

Sokan az állatok önzetlen gyógyítójaként ismerik a zalai Majer Norbertet

Majer Norbert, állategészségügyi szaksegéd, 32 éve foglalkozik állatok gyógyításával. Már gyerekkorában érezte: ez lesz a hivatása.

Józsa Zsuzsa

Fotó: Majer Míra

- A nyári szüneteket a nagyszüleimnél töltöttem, ahol az időm jelentős részében kint voltam a természetben. Kilenc évesen az Európa Madarai című kedvenc könyvemmel kimentem az erdőbe és megfigyeltem a madarakat. Próbáltam azonosítani őket. Jelenleg annyi madaras könyvem van, hogy külön könyvtárat tudnék nyitni belőlük, bár érdekel az irodalom és a költészet is, nagyon sok verset olvasok a mai napig – kezdte történetét Norbert.

Általános iskola után nem volt kérdés számára, hogy olyan helyen tanuljon tovább, ami állatokkal kapcsolatos. Így került Kőszegre, ami élete egyik legszebb négy éve volt.

- Érettségi után nem tanultam tovább, egyből katonának mentem, ami másfél év volt. A gyengélkedőn orvosok mellett dolgoztam, akiktől az emberek gyógyításáról is sok mindent megtanulhattam. Leszerelés után Dr. Götli István állatorvosnál kezdtem pályafutásom. Az ő személye kulcsfontosságú szerepet töltött be az életemben, „pótapámként” tiszteltem, aki bizalmat szavazott nekem és rengeteget tanultam tőle.

Majer Norbert már gyermekkorában tudta, hogy állatokkal szeretne foglalkozni. Fotó: Majer Míra

- Most Botfán dolgozom Dr. Fendrik Péter állatorvos mellett. Nagyon szeretek itt lenni, egy kiváló csapat tagja lehetek. Jól kiegészítjük egymást, mindenki nagyon kedves és a hangulat is kiváló.

Úgy érzem, hogy ez a hivatásom, amit kutya kötelességem a legjobb tudásom szerint végezni

- Előfordul, hogy van olyan eset, amit nem tudok megoldani és ezt közlöm is az állat gazdájával. De nem hagyom annyiban, akkor én is segítséghez fordulok kollégákhoz, orvosokhoz – mesélte az állategészségügyi szaksegéd.

A munkaidő lejárta után sem hagyja abba az állatok gyógyítását, rengetegen fordulnak hozzá segítségért

Számtalan telefonhívást kap: barátok, ismerősök és idegenek is egyaránt felkeresik önzetlen segítségéért és tanácsaiért.

- Anyagi juttatást nem fogadok el senkitől. Számomra fontos a hivatásom és hogy sokan megbízzanak bennem.

Az állatok érdekében a szakember felhívja a figyelmet az ivartalanítás fontosságára is:

- Heroikus harcot folytatunk a gazdikkal, hogy megértessük velük, mennyire lényeges elvégeztetni ezt a beavatkozást. A műtéttel rengeteg betegséget előzhetünk meg kedvenceinknél. A felelős állattartást elősegítő ivartalanítási program segítségével ingyenesen végezhető el most a beavatkozás, amihez Botfa is csatlakozott – tájékoztatott Norbert.

Norbert kedvenc állatai közé tartoznak a madarak és a hangyák, otthon pedig egy tengeri malaca van: esténként vele olvas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában