szolgáltatás

2021.10.11. 15:00

Őszi zöldhulladék-gyűjtési akció Zalaegerszegen

A 2021. évi őszi zöldhulladék- (fás és lágyszárú) gyűjtési akciót az alábbi módon tartják meg Zalaegerszegen.

ZH

A szolgáltatás a városnak csak azon területein vehető igénybe, ahol a rendszeres, hetente történő zöldhulladékgyűjtés is megoldott.

A zöldhulladék-elszállítás feltételei az alábbiak: a kötegelt zöld hulladékot csak igénybejelentést követően hozzák el. A zöldhulladék-elszállítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként meghirdetett gyűjtési napra kell bejelenteniük a szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel, és csak a városrészenként meghirdetett napon kihelyezett hulladékokat szállítja el térítésmentesen! Az érintett ingatlannak rendelkeznie kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, valamint díjtartozásmentesnek kell lennie. A zöldhulladékokat az időpont-egyeztetéssel rendelkező átvételi napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni, kerítésen kívül, az úttest közelében, szállítójárművel megközelíthető helyre. A bejelentett mennyiségtől függően a kötegelt ágak, gallyak elszállítása a következő munkanapokra áttolódhat.

A fás szárú hulladékot (levágott gallyakat, ágakat, bokrokat) maximum 2 köbméter mennyiségben és maximum 2 m hosszúságú, kötegelt állapotban hozzák el. Falevelet és füvet, lágyszárú növényeket bezsákolva (nem big-bag zsákban) vesznek át. Azon városrészeken, ahol a gyűjtési akció azonos napra esik a rendszeres zöldhulladék-szállítással, ott természetesen a jelöléssel ellátott gyűjtőedény is kihelyezhető.

A begyűjtött anyagokat komposztálják, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunálishulladék-, fólia-, törmelék- stb. mentes) zöldhulladékot veszi át, amelynek tisztasága a zsákok helyszíni kiürítésekor ellenőrzik! A komposzt tisztasága érdekében a kiürített gyűjtő­zsákot a helyszínen hagyják, a hulladékszállító kollégák az ürítés könnyítése miatt a zsákokat szétvághatják, a kihelyezett zsákok épségéért nem vállalnak felelősséget.

A zalaegerszegi önkormányzat felhívja a tisztelt zalaegerszegi lakosok figyelmét, hogy lehetőség van házi komposztáló edény vásárlására, érdeklődni a Zala-Müllex Kft.-nél lehet, továbbá a város területén található hulladékudvarban az aktuális átvételi feltételek betartásával térítésmentesen leadhatók a zöldhulladékok, illetve a fás szárú hulladékok: Parki úti Hulladékudvar (Zalaegerszeg volt szennyvíztisztító területén): Tel.: 30/239-4509. Nyitva tartás: 2021.10.01–2022.03.31: kedd-péntek 9:00–17:00 szombat: 7:30–14:00.

A zöldhulladék szállítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, a www.zkn.hu honlapon, illetve a [email protected] e-mail címen lehet bejelenteni.

Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12.00. óráig lehet leadni.

Időpontok: 2021. október 12. kedd: Csács, Bozsok, október 18. hétfő: Páterdomb, október 20. szerda: Nekeresd, Pózva, október 26. kedd: Besenyő Sugár út, november 2. kedd: Botfa, november 4. csütörtök: Zrínyi út környéke, november 8. hétfő Landorhegy, Egerszeghegyi utca, Szívhegyi utca, november 11. csütörtök: Bazita, Becsali, november 15. hétfő Ola, Ebergényi utca, Nagycsarit utca, november 17. szerda: Vorhota, Erzsébethegy, november 22. hétfő: Andráshida, Hatháza, november 30. kedd: Kertváros, december 6. hétfő: Ságod, Neszele, Kaszaháza, Gólyadomb, december 8. szerda: Belváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában