Frissen Zalából

2021.10.14. 07:00

Nem ért egyet az Éljen VárosuNK! Egyesület döntésével Balogh László

Ha az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója az előválasztás helyett a város ügyeit intézte volna az elmúlt hónapokban, lassan már felújítások kezdődhetnének Kanizsán – mondta Balogh László polgármester, utalva a kormánytól kapott 588 millió forintos támogatás kapcsán kialakult huzavonára.

Pásztor András

Balogh László

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Balogh László emlékeztetett: a támogatásról szóló szerződés már júniusban megszületett, ám sem a tervezésnek, sem a kivitelezésnek nem lehetett nekilátni, mert az ÉVE-frakció új fejlesztési listával állt elő. Jóllehet több alkalommal figyelmeztették a baloldali tömörülés képviselőit: a fejlesztési listának összhangban kell lennie a szerződéssel.

Balogh László
Fotó: Zalai Hírlap / Archívum

– A legutóbbi közgyűlésen utasított az ÉVE-frakció, hogy kezdeményezzem a támogatói szerződés módosítását, amit polgármesterként kötelességem megtenni, de felelős városvezetőként hangsúlyoznom kell: egyáltalán nem értek egyet a döntéssel – szögezte le Balogh László, aki rámutatott: az 588 millió forint lassan öt hónapja megérkezett az önkormányzat számlájára, de lehet, hogy még hónapokig nem tudják elindítani a tervezett beruházásokat. – Ráadásul a jövő év végéig el is kellene számolni a költségekkel, de ha tovább késlekedik az önkormányzat, nem lesz mit elszámolni sem, mert egyetlen fejlesztést sem tudunk határidőre befejezni.

Balogh László szerint az ÉVE várospolitikai stratégiá­ja képmutató és ijesztő, hisz saját tehetetlenségüket úgy próbálják palástolni, hogy a végletekig hátráltatják azon fejlesztési források felhasználását, amit az Orbán-kormány nyújt Nagykanizsának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában