Frissen Zalából

2021.10.22. 09:00

Megújult Zalaegerszegen a Liget utca

Befejeződött a Liget utca felújítása, mellyel régi vágya teljesült a környéken élőknek. A 26 millió forintból megvalósuló fejlesztés a Kovács Károly Városépítő Program keretében készülhetett el.

Jóna István

Az andráshidai sajtóbejáráson elhangzott, hogy a munkálatok augusztusban kezdődtek. A 236 méter hosszú Liget utca nyugati pályaszerkezetének megerősítése valósult meg kétrétegű aszfalt beépítésével. A négy méter szélességű burkolat mellett bazalt-zúzottkő padka létesült, valamint a csapadékvíz elvezetésére szolgáló árok burkolása is megtörtént.

Az útfejlesztés Domján István önkormányzati képviselő kezdeményezésére kezdődött el, és a kivitelezőnek hála, nagyon jó minőségű burkolat szolgálja az itt élők biztonságos közlekedését – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő a megyeszékhely úthálózatának megújításáról beszélt, amelyre közel 15 milliárd forintot fordítanak. Hozzátette, a cél az, hogy olyan utak és járdák legyenek a városban, amelyek méltók ahhoz, hogy Zalaegerszeg az innováció fővárosa lehessen.

Dinamikusan fejlődő településrésznek nevezte a Liget utcát Domján István képviselő. Elmondta, hogy a felújítás időszerű volt, hiszen a növekvő forgalom az utcában megterhelte az útburkolatot.

Zárásként Bali Zoltán alpolgármester arról tájékoztatott, hogy 2024-ig 91 út- és járdaszakasz újulhat meg, valamint több helyen parkolóbővítéseket is megvalósítanak. A műszaki osztály munkatársai fokozatosan készítik elő a beruházásokat, amelyek közül a héten 14 helyszínen történik meg a munkaterület átadása.

Ezek is érdekelhetik