Frissen Zalából

2021.10.14. 10:00

Megújult a zalaegerszegi kórház hidroterápiás medencéje (videó)

Több mint 58 millió forintnyi adományból újult meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház 25 éves hidroterápiás medencéje és kiszolgálótere, amit szerdán adtak át ünnepélyesen.

Mozsár Eszter

Oroszlán Máté gyógytornász-fizioterapeuta vezetésével tartottak bemutatót a medencében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A fizioterápiás osztály részlegét 2011 óta szerették volna korszerűsíteni, ám a munkálatok csak 2019-ben kezdődhettek meg. Dr. med. habil Gasztonyi Beáta főigazgató úgy fogalmazott: a műtétek utáni rehabilitációk és a mozgásszervi problémák kezelése során különösen szükség van az itt folyó terápiákra.

A városi rendezvényeken befolyt összegeket, a céges és magánfelajánlásokat az Ispita Alapítvány gyűjtötte, s a beruházást is ők bonyolították. Bali József kuratóriumi elnök elmondta, először a medence gépészetét újították fel 19 millió forintból, majd a medenceteret és a vizesblokkokat, öltözőket korszerűsítették.

Oroszlán Máté gyógytornász-fizioterapeuta vezetésével tartottak bemutatót a medencében
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A megyei kormányhivatal ugyancsak jelentős összeggel járult hozzá a felújításhoz. Dr. Sifter Rózsa, Zala megye kormánymegbízottja megköszönte az itt dolgozók mindennapos, áldozatos munkáját, valamint a járvány alatt tanúsított helytállásukat.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos rámutatott: az elmúlt tíz évben jelentős források felhasználásával modernizálták a kórházat, ahol évente 70 ezer pácienst látnak el. A járvány elleni védekezésben, az oltások lebonyolításában pedig példaértékű munkát végeztek.

Balaicz Zoltán polgármester hozzátette: mindig sikerül bebizonyítani, hogy Zalaegerszeg az összefogás városa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában