Frissen Zalából

2021.10.14. 15:00

Megalakult az új zalaegerszegi diákönkormányzat

Megalakult az új városi diákönkormányzat, melynek 11 fős testülete, élén a diákpolgármesterrel szerdán mutatkozott be a városházán.

Jóna István

Balaicz Zoltán balján az új diákpolgármester, Szabó Levente, körülöttük a képviselők

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A díszteremben, a diákparlament ülésén a jelöltek bemutatása után a diákok megválasztották az új polgármestert, majd a testület megtartotta alakuló ülését. Délben a városházán bemutatkozott az új diákpolgármester, Szabó Levente és alpolgármesterei, a középiskolák részéről Éder Gábor, míg az általános iskolák képviseletében Mazzag Balázs.

Balaicz Zoltán balján az új diákpolgármester, Szabó Levente, körülöttük a képviselők
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A testület nagy feladata és felelőssége, hogy a járvány miatt megszakadt kapcsolatokat újra felépítse – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán, a város polgármestere.

Szabó Levente elmondta, hogy a pandémia miatt nagy lemaradásuk van, de új csapattal és új lendülettel vágnak bele a munkába. Az első program, amit szeretnének megtartani, a városi gólya­avató lesz.

A városi diákparlamentet a Zalaegerszegen működő általános és középiskolák, illetve a középiskolai kollégiumok diákönkormányzatainak két-két delegáltja, valamint a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat jelenleg regnáló testülete alkotja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában