28. Európai Madármegfigyelő Napok

2021.10.05. 11:00

Madármegfigyelésben első és második hely

Az október első hétvégéjére meghirdetett 28. Európai Madármegfigyelő Napok programjában 35 ország vett részt. A szombaton és vasárnap lezajlott rendezvény keretében 1865 helyszínen közel 7,3 millió madarat látott a 28 104 résztvevő.

Varga Andor

A rendezvény verseny is az országok között, melyben hazánk idén is jól szerepelt – közölte a programot idehaza koordináló Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. A helyszínek számában (195) a második helyen zártunk Oroszország (729) mögött és Hollandia (162 előtt), a résztvevők száma (5415) viszont nálunk volt a legmagasabb.

Nemzetközi viszonylatban az erdei pinty volt a leggyakrabban látott madár, idehaza a dicsőség a seregélynek jutott 124 380 észleléssel.

Az érdeklődők Zalában két helyszínen is csatlakozhattak a programhoz: a fenékpusztai madárgyűrűző bázison, illetve Zalavár mellett, a Kis-Balaton Bemutatóháznál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában