Frissen Zalából

2021.10.22. 20:00

Ismét idősbarát város lett Nagykanizsa

Négy évvel az első cím után az idén is elnyerte az Idősbarát Önkormányzat országos díját Nagykanizsa. A kitüntetést nemrégiben vette át a fővárosban Balogh László polgármester, akit büszkeséggel tölt el az elismerés.

Benedek Bálint

Balogh László polgármester a díjjal Fotó: Szakony Attila

A városvezető elmondta: a családokért felelős tárca nélküli miniszter és a belügyminiszter 18. alkalommal hirdette meg az önkormányzatok idősügyi feladatainak ellátására a pályázatot. A kitüntetést 12 önkormányzat nyerte el és az azzal járó 1,5 millió forintot, mely jó helyre kerülhet.

Balogh László polgármester a díjjal Fotó: Szakony Attila

– Ez a cím most elsősorban azt jelezte vissza, hogy a településvezetés a pandémia időszakában milyen intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy az idősek egészségét, fizikai biztonságát és lelki egyensúlyának megőrzését támogassa – mondta Balogh László polgármester. – Voltak jó gyakorla­taink, például egyszer használatos orvosi maszkokat biztosítottunk az idősügyi kluboknak külön kérésre is. Továbbá az egyedül élő, 65 év feletti idősek számára rendszeres bevásárlást, gyógyszerkiváltást, postai és egyéb ügyintézést szerveztünk. A segítő és civil szervezetekkel is összefogtunk, például többször maszkokat osztottunk, meleg ebédet biztosítottunk a szociálisan arra jogosultaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában