Frissen Zalából

2021.10.26. 08:00

Időseket köszöntöttek Csödében

A család szerepét hangsúlyozta az északnyugat-zalai településen tartott szépkorúak ünnepségén Vigh László. A térség országgyűlési képviselője vasárnap délután köszöntötte a község időskorú lakóit.

Gyuricza Ferenc

Feketéné Fellner Marianna és Vigh László a rendezvényen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ünnepi beszédében úgy fogalmazott: élettapasztalatukból adódóan a szépkorúak már tudják, hogy mit jelent az élet, s képesek felállítani azt a fontossági sorrendet, amely meghatározza mindennapjai­kat. Arról is szólt, hogy bár komfortérzetünk javításához hozzátartoznak a beruházások, fejlesztések, ám az igazi boldogságot csak a gyermek és az unoka hozhatja el életünkbe, a család nélkül nem lehet teljes a létünk. A képviselő kiemelte továbbá: életünk értelme emellett egymás támogatása kell legyen. Jézus Krisztus tanítását szem előtt tartva mindig arra törekedjünk, hogy vegyük észre, miben tudunk a másiknak segítséget nyújtani.

Feketéné Fellner Marianna és Vigh László a rendezvényen
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Feketéné Fellner Marianna polgármester szintén az önzetlen segítő szándékról beszélt, de kitért arra is, hogy az augusztusi búcsú óta nem volt alkalma a helyi közösségnek együtt ünnepelni, most ezt is pótolták, s jó látni, hogy a falubeliek is vágyták egymás társaságát.

A program során az önkormányzat jóvoltából meg is vendégelték a falu szépkorú lakóit, a zalalövői Gondoskodás Alapítvány és az Együtt Csödéért Alapítvány támogatásával pedig minden résztvevő jelképes ajándékot is átvehetett. Műsort a népszerű mulattató dalszerző-énekes, Sláger Tibó adott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában