Frissen Zalából

2021.10.06. 18:00

Idősek napja Hévízen: óriási próbatételek után újra közösségben

„Hiányoztak és hiá­nyoznak mindenkinek a személyes találkozások, a közös élmények; a bezártság mindannyiunkat megviselt” – fogalmazott Papp Gábor polgármester Hévíz idősek világnapi ünnepén a sportcsarnokban.

Péter B. Árpád

A város idős polgárai közül sokan ünnepeltek együtt Fotó: PBÁ

Hozzátette: a járvány hatásaként megjelenő lelki sérülések talán még súlyosabb problémát jelentettek, mint a testi egészség kérdései.

– Éppen ezért örül most a lelkem – folytatta a polgármester. – Jó látni a lelkesült arcokat, a csillogó szemeket, és elképzelni, hogyan készülődtek erre a délutánra. És talán azokra is gondoltak, akik ma már nem lehetnek itt velünk, közöttünk. Egy ima, egy elmorzsolt könnycsepp, amivel emlékeznek, emlékezünk rájuk. És szeretettel gondolunk azokra is, akik fizikai korlátaik miatt nem jöhettek, pedig örömmel tették volna.

A város idős polgárai közül sokan ünnepeltek együtt Fotó: PBÁ

Papp Gábor azt is leszögezte, hogy végtelenül büszke a fürdőváros idős lakóira, akiket nem tudott megtörni a pandémia, a nyomában járó sok korlátozás, és ahogyan újra lehetőségük adódott, azonnal megkeresték egymást, ott folytatták, ahol a járvány miatt abbahagyták. Majd sorolta azokat a csoportokat – a Tiszta Forrás Dalkörtől az Etka-jóga képviselőin át a Hévízi Szépkorúak Vidám Társaságáig –, amelyek az első adandó alkalommal összejöttek, mert hatalmas az életigenlésük.

– Nagyon jó látni, hogy Hévíz szépkorúi milyen aktívak, és megtalálják a nyugdíjas korban is a lehetőségeket, a szépséget, a vidámságot, s így rengeteg értéket tudnak hozzátenni városunk mindennapi életéhez – fogalmazott Papp Gábor.

Az esten Harsányi Gábor az Egy óra múlva itt vagyok című műsorával lépett fel, az idősek nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában