Frissen Zalából

2021.10.10. 20:00

Hírösszefoglaló: Hegedűs Olivér új szerepkörben; tapssal köszönték meg a háziorvos munkáját

A hét legfontosabb híreiből válogattunk.

zaol.hu

A páciensek nagy tömege búcsúztatta el dr. Erőss Sándort és munkatársait Fotó: ZH

Három autó szenvedett balesetet Zalaegerszegen

Tatra típusú teherautó ütközött hátulról az út szélén parkoló Suzuki Swift személygépkocsi mögött megálló szemétgyűjtő MAN teherautóba kedden délután három óra körül Zalaegerszegen. A további részetekről ITT számoltunk be.

Fotó: Katona Tibor

Hegedűs Olivér a góllövés helyett most már edzősködik

Hegedűs Olivér élsportolói pályafutása rövidre sikerült. Az öccse halálát követő orvosi vizsgálatok szívelégtelenséget állapítottak meg a 20 esztendős ZTE-játékos szervezetében. Klubja viszont nem engedte el a kezét. Másfél hónapja William Gallas minden szerdán egyéni képzést tart a ZTE FC utánpótlásából kiválasztott nyolc fiatalnak. A korábbi 84-szeres francia válogatott belső védő szerepvállalásáról lapunkban is beszámoltunk, ugyanakkor kevesen tudják, hogy a vb-ezüstérmes egykori labdarúgó munkáját a 20 esztendős Hegedűs Olivér segíti. Részletek ITT.

Hegedűs Olivér (jobbról) emlékezetes meccse volt 2020 tavaszán a ZTE FC-Fehérvár FC Magyar Kupa-találkozó: csereként lépett pályára, adott egy gólpasszt és lőtt egy gólt.
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Drónnal csaptak le a szabályszegőkre a zalai rendőrök

A drónok rendőrségi munkában történő felhasználása új perspektívát nyit a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében. Az akció célja főleg a közúti közlekedési balesetek megelőzése, és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. A teljes cikket ITT találja.

Több díjat is bezsebelt kanizsai Citromszigetről készült dokumentumfilm

Többszörös díjnyertes dokumentumfilmet készített a Citromszigetről a Budapesten élő Bácskai Gabriella és Dányi Lajos. Az augusztusi Rome Prisma Independent Film Awardon a zsűri a legjobb egész estés dokumentumfilm címmel jutalmazta a Citromsziget (Lemon Island) című dokumentumfilmet, sőt, miután a film készítői a napokban megkapták az erről szóló értesítést, egy másik filmes seregszemlén is szépen szerepelt a Citromsziget: az indiai Aasha International Film Festivalon is a legjobb dokumentumfilm díját érdemelte ki. További részleteket ITT olvashat.

A romjaiban is szép épületegyüttes látványos bejárata Fotó: Gergely Szilárd

Tapssal búcsúztatták el az iharosberényi háziorvost

Nemrég titokban nagy tömeg gyűlt össze a háziorvosi rendelő ablaka előtt. Az Iharosberényben és a társ­községekben élő páciensek azért mentek a rendelőhöz, hogy tapssal köszönjék meg a több mint 45 évnyi szolgálat után nyugdíjba vonult szeretett háziorvosuk, dr. Erőss Sándor és kollégái, Csikai Anna orvosírnok (egyben feleség), valamint a nyugdíjból segítőtársként visszatért Beke Lászlóné Piroska asszisztens munkáját. A részletekről ITT számoltunk be.

A páciensek nagy tömege búcsúztatta el dr. Erőss Sándort és munkatársait
Fotó: ZH

Bódítószereket terjesztett, de adócsalás miatt bukott le egy zalai férfi

Bódító hatású, de kábítószernek nem minősülő anyagokat terjesztett egy Zala megyei férfi, akit emiatt nem lehetett felelősségre vonni, az adóhatóság azonban a több tonnányi mennyiségű szer adómentes értékesítése után költségvetési csalás miatt eljárást indított – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője pénteken az MTI-t. Kis Péter András közleménye szerint a Magyarországon 2017 óta online terjesztéssel foglalkozó férfit korábban már a román hatóságok is körözték. A teljes cikket ITT találja.

Egy munkagép és egy utánfutós személyautó ütközött Zalaegerszegen

A baleset zalaegerszegi szakaszon, a Hock János utcában, a Teskándi út találkozásánál történt pénteken este fél 8 körül. Az ütközés következtében az autó az árokba hajtott. Részletek ITT.

Fotó: Pezzetta Umberto

Fürdőkádjába szorult egy idős ember Gétyén

Fürdőkádjába szorult egy idős ember, akire rádőlt egy szekrény egy Hadnagy utcai családi házban. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság közölte: a helyszínre a pacsai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az ingatlanba történő bejutás után kiszabadították a bajbajutottat alkalmi fogságából, majd átadták a mentősöknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában