Frissen Zalából

2021.10.16. 18:00

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Nagykanizsai Katolikus Karitász

Fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte pénteken a Jézus Szíve Plébánia közösségi házában a Nagykanizsai Katolikus Karitász.

Horváth-Balogh Attila

Balogh László emléklapot is átadott dr. Barbalics Józsefnének

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az évforduló történetesen egybeesik a magyar karitász 90 éves jubileumával, erről is megemlékeztek tegnap a kanizsai szervezet aktivistái és a meghívott vendégek, fellépők.

Balogh László emléklapot is átadott dr. Barbalics Józsefnének
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Elsőként a kanizsai szervezet elnöke, dr. Barbalics Józsefné köszöntötte a megjelenteket, majd Kéthelyi Kornél és tanítványai léptek fel. Ezt követően Balogh László polgármester méltatta a szervezet tevékenységét, hangsúlyozva: a kanizsai karitász valódi közösség, melynek tagjai rászoruló embertársainkat, illetve a családokat szeretnék megszólítani és támogatni, hogy felelősen tevékenykedő módon segítsék őket nehéz útjukon. Ezért a Nagykanizsai Katolikus Karitász a világot fenn- és megtartó emberség kifejeződése. Beszéde végén emléklappal mondott köszönetet dr. Barbalics Józsefnének és rajta keresztül az egész szervezetnek az értékes munkáért. Majd az elnök köszöntötte az idősek napja alkalmából a meghívott szépkorúakat, valamint a karitászcsoport legidősebb aktivistáját, a 90 esztendős Kománovics Istvánnét.

A délután kulturális műsorral folytatódott, majd Molnár Ákos káplán áldásával és agapéval zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában