Frissen Zalából

2021.10.01. 15:00

Esküvőknek is helyet adhat a park Petrikeresztúron

Közösségi munkát szervezett a kultúrház mögötti terület parkosítása érdekében a község önkormányzata. A növénytelepítésen mintegy húszan vettek részt.

Gyuricza Ferenc

A munkálatokban helyi önkéntesek vettek részt

Fotó: ZH

A munkálatokról Borvári Lili polgármester elmondta: a körülbelül egy hektár alapterületű parkot – amely a játszóteret is magába foglalja – úgy szeretnék kialakítani, hogy rendezvényközpontként is szolgálhasson. Az sem titkolt szándéka az önkormányzatnak, hogy a jövőben a házasulandó környékbeli fiatalokat Petrikeresztúrra csábítsák, hogy ott tartsák meg esküvőjüket.

A munkálatokban helyi önkéntesek vettek részt
Fotó: ZH

– Egy jól megtervezett, dísznövényekkel ízlésesen beültetett, esztétikus park egy ilyen ünnepi eseménynek is nagyszerű helyszíne lehet – folytatta a polgármester. – A tervezési munkákat a novai Szalay Cecília dísznövénykertész végezte, a cserjék ültetését pedig a képviselőtestület tagjai és önkéntesek vállalták.

Borvári Lili hozzátette: nem először végeztek faluszépítést közösségi munka keretében, s a mostani parkosítás folytatódik a közeljövőben. Most ugyanis csak cserjéket ültettek ki, de fákat is fognak telepíteni a kultúrház mögötti területre. A növények gondozása az önkormányzat által foglalkoztatott közmunkások feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában