Frissen Zalából

2021.10.22. 14:00

Digitális táblák is segítik az első osztályosok fejlődését az Öveges József Általános Iskolában

A Zalaegerszegi Tankerület, az Együtt Gyermekeinkért Zalában Közhasznú Alapítvány és helyi vállalkozók felajánlásából közel kétmillió forintból újultak meg az első osztályosok termei az andráshidai Öveges József Általános Iskolában.

Jóna István

Tubolyné Hartmann Éva tanító a digitális táblán végez feladatokat a kisdiákokkal Fotó: Katona Tibor

Több mint ötven elsős kisdiák kezdte meg a tanulmányait az intézményben, akiknek a tantermét a kornak megfelelő, modern eszközökkel szerelték fel. A támogatásból az osztálytermeket kifestették, és digitális, valamint a régi táblákat kiváltó whiteboard táblákkal szerelték fel – hangzott el az ünnepélyes átadón.

Domján István intézményvezető a fejlesztésről elmondta, hogy arányaiban nem nagy összegből, de nagyon fontos, a gyermekek jövőjét segítő eszközökkel gazdagodott az iskola.

Tubolyné Hartmann Éva tanító a digitális táblán végez feladatokat a kisdiákokkal Fotó: Katona Tibor

– A legfontosabb, hogy a gyerekek megtanulják az alap dolgokat, mint az írás, az olvasás és persze a tisztességes viselkedés. Ebben nagy szerepük van a pedagógusoknak, akiknek a modern kor vívmányait használva, néha velük felvéve a versenyt kell lekötni a kicsik figyelmét, és felelősen gondolkodó fiatalokat nevelni – mondta köszöntőjében Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Balaicz Zoltán polgármester emlékezett arra, hogy a terveik szerint Zalaegerszegen 2024-ig megújítanak minden intézményt, bölcsődét, óvodát, iskolát. Hozzátette: vannak nagyobb léptékű fejlesztések és vannak kisebbek, amik azt mutatják, hogy nemcsak a tankerület vagy az önkormányzat érzi ezeknek a súlyát, hanem a vállalkozások is, akik önzetlenül segítenek.

A Zalaegerszegi Tankerület vezetője, Kajári Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a mai világunkban nemcsak egymásra kell vigyázni, hanem arra is, hogy a gyerekek miként használják az internet adta lehetőségeket. Az oktatásnak nagy felelőssége van abban, hogy az alfa generációt megtanítsa az okoseszközök helyes használatára. Az új oktatási eszközöket Gyöngyös Balázs plébános áldotta meg, majd Domján István díszoklevéllel köszönte meg a támogatóknak azt az önzetlen segítséget, amit az eszközök beszerzéséhez nyújtottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában