Frissen Zalából

2021.10.06. 07:00

Adományokat osztottak a Ligetvárosban

A Baptitsta Szeretetszolgálattal együttműködve osztott burgonyát rászorulóknak a minap a Dunántúli Roma Vezetők Egyesülete (DRVE) a Ligetvárosban. A civil szervezet az utcán volt kénytelen átadni az adományokat, mivel a városrészben fenntartott közösségi házat már nem használhatja.

Pásztor András

Sokan érkeztek a ligetvárosi adományosztásra Fotó: Gergely Szilárd

A közgyűlés nem hosszabbította meg a DRVE bérleti szerződését, a döntés a közösségi munkát is megnehezíti.

– Az elmúlt három évben, pályázati programnak köszönhetően, havonta 100 ezer forintért béreltük az önkormányzattól az épületet, amit közösségi házként használhattak a ligetvárosiak – kezdte Tejfel József, a DRVE elnöke. – Folytatni szeretnénk a megkezdett munkát, így többek között az iskolai felzárkóztató programot, a játszóházat, a klubfoglalkozásokat és a hivatalos ügyintézésben való segítségnyújtást is, ezért azzal a kérelemmel fordultunk az önkormányzathoz, hogy mostantól ingyenesen használhassuk az épületet. Erre mondott nemet az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója.

Sokan érkeztek a ligetvárosi adományosztásra Fotó: Gergely Szilárd

Tejfel József elmondta: nem értik a döntést, hiszen olyan hiánypótló feladatot látnak el a Ligetvárosban, amit egyetlen civil szervezet sem végez ebben a városrészben.

– Ligetvárosban ez volt az egyetlen közösségi tér, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés korlátozott az itt élők számára – magyarázta az egyesület elnöke, aki hozzátette: reméli, hogy a közgyűlés megváltoztatja a döntést. – Ha nem így lesz, akkor is folytatjuk a hátrányos helyzetű emberek segítését, támogatását, persze lényegesen nehezebb feltételek mellett. Mindenesetre úgy gondolom, hogy a Ligetvárosban élők is kanizsaiak, akiknek fontos lenne, hogy támogatást, reményt, motivációt kapjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában