Frissen Zalából

2021.10.08. 07:00

A csácsi óvoda nyerte a „Varázsházikó” program 2020-as fődíját

A csácsi városrész Szivárvány téri tagóvodája nyerte el a „Varázsházikó” program 2020-as fődíját, amit egy új, az oviudvarra vezető ajtó kialakítására fordítottak.

ZH

A Magyar Üzleti Felelősség díjas Etalon Zala Kft. „Varázsházikó” elnevezéssel hirdeti meg újrahasznosított anyagokat használó játékházikó-készítő versenyét, melyre évente közel 100 pályázat érkezik. A társadalmi felelősségvállalásban részt vevő zalai vállalkozás nevében tegnap délután Szűcs Róbert tulajdonos, ötletgazda adta át az 1 millió forintos fődíjból elkészült ajtó kulcsát a csácsi óvodában.

A segítséget az óvodások műsorral, az óvoda vezetői (Horváthné Ambrus Marianna, tagóvoda-vezető: Pintér Henrietta) a környezet iránt érzékenyítő nevelési program vázolásával köszönték meg.

 

A város nevében Balaicz Zoltán polgármester és Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője szólt a gyerekek környezettudatos nevelésében részt vállaló program jelentőségről.

A házikókat készítő gyerekek 2021-től nemcsak a megyeszékhely intézményeiből kerülhetnek ki, a program már az egész megyére érvényes. A közösségi oldalakon szavazáson részt vevő pályamunkákat zsűri is értékeli, a legjobbak több tízezer forintos iskolakezdési támogatásban részesülnek. Az első helyezést elérő kisgyermek óvodájában végzendő fejlesztést az Etalon Zala Kft. vállalja. A következő évad jelentkezési határideje 2022. január 14.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában