Frissen Zalából

2021.09.18. 15:00

Útfelújításról is döntött a testület Zalalövőn

Várhatóan még az ősz folyamán megvaló­sul a Rákóczi utca 340 méter hosszú szakaszának aszfaltozása és a budafai településrészen egy rövidebb járdaszakasz felújítása az északnyugat-zalai kisvárosban.

Gyuricza Ferenc

A képviselő-testület a csütörtök esti soron kívüli ülésén döntött a két tervezett beruházás kivitelezői árajánlatairól. Mindkét esetben a vasvári székhelyű Varga és Varga Építőipari Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, így az önkormányzat velük fog szerződést kötni a munkálatok elvégzésére.

A Rákóczi utca 340 méter hosszú, 3,5 méter széles szakaszán az aszfaltburkolat megújítása mellett a csatornafedlapok megemelését és a padkázást is elvégzik, ennek együttes költsége bruttó 18,2 millió forint lesz. A járdafelújítás a Fő út mellett, a budafai temető és az imaház közötti, rossz állapotban lévő szakaszon valósul meg, szintén aszfaltozással, 1,4 millió forintos költséggel.

Gyarmati Antal polgármester elmondta: a járdafelújítást szeretnék mindenszentek előtt befejezni, a Rákóczi utca újraaszfaltozása pedig még korábbra várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában