Frissen Zalából

2021.09.06. 13:50

Tanévnyitót tartottak a PTE Egészségtudományi Kara Zalaegerszegi Képzési Központjában (videó)

Hétfőn a déli órákban tartották meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Zalaegerszegi Képzési Központjában a tanévnyitót, melyen részt vett és beszédet mondott dr. Miseta Attila professzor, az egyetem rektora is.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Elmondta, 117 elsőéves hallgató kezdi meg Zalaegerszegen alapképzési tanulmányait, ők elmondhatják magukról, hogy az ország legrégebbi (legkorábbi jogelődje szerint 654 éves) egyetemének legfiatalabb karán készülnek hivatásukra a következő években. A zalaegerszegi képzési központ gyógytornász, betegellátási, rekreáció-életmód szakon kínál piacképes diplomát, s idén, egyedüliként az országban ergoterária szakirány is indult. A tanévnyitón köszöntötte a hallgatókat dr. Ács Pongrác, az egészségtudományi kar dékánja, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Gasztonyi Beáta, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója, dr. Császár Gabriella, a kar zalaegerszegi képzési központjának igazgatója és Takács Tamara, a hallgatói önkormányzat alelnöke. Az új szak tiszteletére a fogadalomtétel után égerfát is ültettek az intézmény udvarán.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában