Frissen Zalából

2021.09.07. 12:10

Önzetlenségből jeles! Zalai néptáncosok újították fel Terka néni életveszélyesen romos házának tetejét

Önkéntes munkájukkal és adományukkal tették lakhatóvá egy idős asszony házát a Zalaszentgyörgyi Néptáncegyüttes tagjai a hétvégén. A nehéz sorsú Terka néninek szívesen segítettek, ezzel mutatva példát emberségből másoknak is.

Mozsár Eszter

A kalákában végzett munka gyosran ment.

Fotó: ZH

Az évek óta özvegy idős asszony nagyon nehéz anyagi körülmények között él, életveszélyesen romos vályogházát nem tudta volna önerőből felújítani. A néptáncegyüttes tagjai nem nézték tétlenül, hogy a beázástól rászakadjon a tető, így szombaton Németh Ferenc helyi ácsmester, valamint Csonka József és munkatársai segítségével kicserélték az egész fa tetőszerkezetet. Reggel 7 órakor már az udvaron sürögtek, sötétedés előtt pedig felkerült az utolsó cserép. Az egész napos megfeszített munka közben jutott idő bográcsgulyás készítésére is.

A kalákában végzett munka gyosran ment
Fotó: ZH
Az egész tetőszerkezetet fel kellett újítani
Fotó: ZH

Mint mondták, a néptáncegyüttes összetartó baráti társaság, most először azonban nem a tánccal és mulatsággal, a hagyományok őrzésével foglalkoztak, hanem jótékonykodtak. Remélik, hogy ez a jó példa követésre talál másoknál. Azt mindenesetre megfogadták, továbbra is nyitott szemmel járnak és ott segítenek, ahol tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában