Frissen Zalából

2021.09.04. 07:00

Önzetlen összefogás révén újult meg a kanizsai Sétakert kapuja

A kivételes összefogásnak hála hamarosan elkészül a Sétakert kapuja. A két oszlop állapota az elmúlt bő két évtizedben jelentősen leromlott, ám a Nagykanizsai Városvédő Egyesület és egy helyi vállalkozó jóvoltából most megújul.

Benedek Bálint

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a Sétakert bejáratánál. A kapuban Cserti Tibor (balról) és Farkas Zsolt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A kanizsai civil szervezet elnöke, Cserti Tibor nemrégiben a kapunál beszélt a felújításról. Mint elmondta: egyesületük örömmel vett részt a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. Sétakert megújítását célzó programjában, hiszen jogelődjük nagy szerepet vállalt a kert létrehozásában. Sőt, tudomásuk szerint az egykori városvédők a bejárati kapu építését is segítették, ezért kötelességüknek érezték, hogy a jó ügy mellé álljanak, s teljes egészében átvállalják a felújítás költségeit.

Az utolsó simításokat végzik a szakemberek a Sétakert bejáratánál. A kapuban Cserti Tibor (balról) és Farkas Zsolt
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kivitelezést végző Kanizsa-Generál Kft. ügyvezető igazgatója, Farkas Zsolt az egyesület támogatójaként önzetlenül, saját költségén végezte el a munkákat.

– Igazi lokálpatriótaként összefogással megszépíthetjük a környezetünket, a lakóhelyünket, a Sétakert megérdemli, hogy újra a lakosság megbecsült találkozóhelye és pihenőövezete legyen – fűzte hozzá még a városvédők elnöke.

A kanizsai születésű Farkas Zsolt elmondta: gyerekkorának fontos pontja volt a Sétakert, kezdetben a barátaival játszani jártak oda, később a randevúk fontos helyszíne lett. S mivel az egykori Petőfi-iskolában akkoriban nem volt tornaterem, a testnevelésóráikat ott tartották.

– A kaput díszítő műkő elemeket beborította a moha, ezeket alaposan letisztítottuk – folytatta ügyvezető igazgató. – A pillér szinte teljesen tönkrement, mállott róla a vakolat, így komoly megerősítést kívánt. A támogatói táblákat már korábban leszereltük az oszlopokról, ezek a polírozást követően kerülnek vissza a helyükre. A teljes rekonstrukciót követően folyamatos gondozással évekig megőrizhető a mostani állag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában