Frissen Zalából

2021.09.28. 10:00

Nagykutas is csatlakozott az autómentes nap programjaihoz

Olvasóink megszokhatták, hogy az észak-zalai kis község lakói szívesen vesznek részt minden, az egészséges életmódot népszerűsítő kampányban. Így volt ez a múlt heti autómentes nap alkalmával is.

ZH

Aki tehette, részt vett az ügyességi versenyen

Fotó: Maróti Károly

Tágabb otthonunkat óvva zajlott a nagykutasi figyelemfelhívás a „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!” jelszó jegyében, erről ­Diószegi Erzsébet küldött lapunknak beszámolót.

„Az ősz első napja nem a mosolygós arcát mutatta meg a múlt héten. A Nagykutason szeptember 22-én megrendezett, az innovációs miniszté­rium által támogatott autómentes nap programjait azért nem tudta elrontani.

Aki tehette, részt vett az ügyességi versenyen
Fotó: Maróti Károly

Reggel 8–9 óra között bringás reggeli várta a kerékpárral közlekedőket, az ovisok pedig birtokba vehették a július­ban átadott Pajtaszínházat, ami átalakult népi játszóházzá egy-két órára. Valószínű, a friss levegő, a sok mozgás a finom gyümölcsök, joghurtok, a sok élmény hatására nem volt probléma a délutáni alvással. Nagyon örültek a gyerekek az ajándékba kapott futókerék­pároknak is.

Pontban a déli harangszónál lelkes csapat indult bicóval a szomszédos megyébe, Andrásfára. A délutáni folytatásban az iskolásoké volt a főszerep. Polgárőrök kerékpáros és rolleres ügyességi versenyeket felügyeltek és vezettek. Nagyon sokan töltötték ki a KRESZ-tesztet is. Természetesen mindenki várta a nap fénypontját, a késő délutánt az eredményhirdetésekkel, ami a napsütés helyett melengette a szíveket. Az értékes ajándékokat Ferenczné Baumgartner Éva polgármester és Cseh Csaba alpolgármester adta át, akik az egész napos rendezvény aktív résztvevői is voltak. Egy biztos, senki sem lett elengedve üres kézzel.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában