Frissen Zalából

2021.09.23. 08:00

Nagykanizsán is megtartották az autómentes napot

Először 1997-ben La Rochelle-ben, egy francia városban rendeztek hasonló programot, majd 2001 elején megszületett az autómentes napról szóló Európai Charta, melyet másodikként Magyarország írt alá.

Horváth-Balogh Attila

A reggeli tornán többek közt a Zrínyi-iskola és a Batthyány-gimnázium diákjai vettek részt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Az európai autómentes nap (melyet minden évben szeptember 22-én tartanak) programjainak célja, hogy a városlakók figyelmét ráirányítsa a közösségi, a kerékpáros, továbbá a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére. Ennek jegyében az autómentes nap tegnap reggel 7 órakor az Erzsébet téren bringás reggelivel indult, majd tornára került sor, a Kanizsai Futóklub pedig közösségi futásra invitálta az érdeklődőket. Tíz órakor zenés tornát rendeztek óvodásoknak, majd a Kakaó Zenekar koncertezett.

A reggeli tornán többek közt a Zrínyi-iskola és a Batthyány-gimnázium diákjai vettek részt
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Délután Cseresnyés Péter államtitkár mondott köszöntőt, majd az Alma Együttes fellépésére és kerékpáros felvonulásra került sor az Erzsébet tértől a kiskanizsai Puncs Fagyizóig. De számos más kísérőprogram is zajlott az Erzsébet téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában