Frissen Zalából

2021.09.16. 07:00

Megújult a szökőkút, a testvérvárosi park Zalaegerszegen

A Vizslapark a megyeszékhely egyik emblematikus központi zöldterülete, amely az utóbbi években folyamatos megújuláson esett át, hangzott el a parkban szerdán tartott sajtótájékoztatón. A folyamat újabb állomása a Rózsa Péter által készített és 1969-ben felállított Fiatalok című alkotás, a szökőkút felújítása. A munka 5,9 millió forintos költségét a Modern városok programból, önkormányzati és kormányzati forrásból biztosították.

Jóna István

Képünkön Fazekas Györgyi városüzemeltetési szakreferens, Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester a megújult szökőkút előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi Vizslapark sokak számára kellemes emlékek helyszíne, hiszen korábban itt voltak a polgáravatások, és az Ady-iskola tanulói is rendszeresen használják sport- és művészeti órákon a parkot, mondta a szökőkút avatásakor Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, hogy a felújításokkal élhető és használható parkot szeretnének kialakítani.

Képünkön Fazekas Györgyi városüzemeltetési szakreferens, Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán alpolgármester a megújult szökőkút előtt
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője elmondta, hogy az 5,9 millió forintból felújított szökőkútnak ötven év után a vízforgató rendszere is elkészülhetett, köszönhetően az Arany János utcai közműfejlesztéseknek.

Az avatáson a képviselő további, már megvalósult fejlesztésekről is beszélt. A parkrekonstrukció részeként 11 információs táblát helyeztek el a kutyafuttatóhoz, a sportpályához, a játszótérhez és a park főbb bejárataihoz. A táblákon szereplő piktogramokat Molnár Dóra zalaegerszegi grafikus készítette. A táblák 880 ezer forintból készültek el.

Régi terve volt az önkormányzatnak, hogy a testvérvárosi park megrongált vagy tönkrement fatábláit is megújítsa. A táblákat 45 centiméter magas mészkőoszlopok váltották fel, tizenötöt helyeztek el a parkban 1,2 millió forint ráfordítással.

A fejlesztések nem állnak meg a Vizslaparkban, a közeljövőben egy pavilont is kialakítanak, benne kávézóval és terasszal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában