Frissen Zalából

2021.09.30. 07:00

Lelkielsősegély-nyújtás a Zala megyei kórházban: bemutatkozott Horváth István Sándor kórházlelkész

Szeptember 29-e Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael ünnepe. Utóbbi főangyalhoz való fohászkodás nagyban segítheti a gyógyulást, nem véletlen, hogy ő lett a kórház névadója. Az intézményben ezen a napon mutatkozott be hivatalosan Horváth István Sándor kórházlelkész.

Mozsár Eszter

A képen az adományozók az atyával és Dancs Jenővel láthatók.

Az atya új kezdeményezést indított, ennek eredményeként négy lelkielsősegély-dobozt állítottak össze. Tartalmukat dr. Hóbor Erzsébet, Albrecht Lórántné, Nemes Margit, Zsidiné Nemes Katalin, valamint Béres Attila és felesége ajánlotta fel. A csomagokban lelki táplálékok lapulnak, így a kórház betegei most már nemcsak a szentmisékre térhetnek be, hanem a kórtermekbe is magukkal vihetnek Bibliát, imafüzetet, szentképeket. Mint mondták, mindezt örömmel tették, ők így szeretnének hozzájárulni a betegek komfortérzetéhez.

A képen az adományozók az atyával és Dancs Jenővel láthatók.

A lelki épülést szolgáló kezdeményezést szeretnék folytatni. Horváth István Sándor atya reméli, a későbbiekben valamennyi fekvőbetegosztály gazdagabb lehet majd egy-egy ilyen dobozzal.

– Bár még csak két hónapja látom el ezt a szolgálatot, nagyon kedves a fogadtatás mind az egészségügyi dolgozók, mind a betegek körében. Hálásak azért, ha egy kórházlelkész személyesen tud segíteni, jelen lenni – mondta az atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában