Frissen Zalából

2021.09.02. 10:00

Komfortos körülmények várják a gyerekeket a Borsfai Kisvuk Óvodában

Jelentős felújításon van túl a Borsfai Kisvuk Óvoda, a beruházást a Magyar falu program támogatta. Jetzin István polgármestertől megtudtuk, a településen további fejlesztéseket terveznek.

Horváth-Balogh Attila

Modern körülmények várják a gyerekeket, erről először a leendő kiscsoportosok szülei győződhettek meg

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Magyar falu programhoz az önkormányzat tavaly nyújtott be sikeres pályázatot. A kivitelezés idén nyáron zajlott.

Modern körülmények várják a gyerekeket, erről először a leendő kiscsoportosok szülei győződhettek meg
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A munkálatok során a régi, elavult nyílászárókat kicserélték a szakemberek, szigetelésre, hőszigetelésre, padló- és lambériacserére, valamint külső-belső festésre került sor – mondta el ­Jetzin István polgármester. – Az óvoda előtt korábban volt egy előkert, ezzel kapcsolatban az a kérés érkezett hozzánk, hogy térkövezzük le annak érdekében, hogy a talajról felverődő csapadék ne rondítsa el vagy károsítsa a frissen festett falat. Ez mindösszesen 32 millió forint értékű beruházás volt, amihez az önkormányzat még közel egymillió forintot a saját költségvetéséből biztosított. Az oviba most közel 40 kisgyermek jár, s úgy gondolom, immáron az optimális fejlődéshez szükséges körülmények várják itt őket úgy infrastrukturális, mint tartalmi vonatkozásban – mondta.

Utóbbiról az óvoda vezetője, Takácsné Vittmann Erika ejtett néhány szót.

– Óvodánk épülete az elmúlt években többlépcsős korszerűsítési munkálatok révén újult meg, kívül és belül egyaránt – árulta el az intézményvezető. – A megújulás, az innovatív szemlélet nevelőtestületünkre is jellemző. Nevelőmunkánk fókuszában a környezettudatos szemlélet áll. Büszkék vagyunk arra, hogy már másodszor nyertük el a Zöldóvoda címet. Emellett csatlakoztunk a Boldog óvoda programhoz is, mivel fontosnak tartjuk a pozitív életszemlélet kialakítását. Azt szeretnénk elérni, hogy az óvodánkba járó gyerekek észrevegyék az élet apró örömeit, szépségeit, pozitív énképpel rendelkezzenek, ami lehetővé teszi majd számukra a kihívások könnyebb kezelését és szeretetteljes emberi kapcsolatok kialakítását.

Takácsné Vittmann Erika óvodavezető és Jetzin István polgármester
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Takácsné Vittmann Erika azt is hozzátette: folyamatosan figyelemmel kísérik a pályázati lehetőségeket, felhívásokat is, ez ma már elengedhetetlen. Ennek köszönhetően nyertek kirándulást óvodásaik számára a Zobori Élményparkba.

Jetzin István beszámolt a többi nyertes pályázatukról is. Mint elmondta, 360 méter hosszban új aszfaltburkolatot kap az óvoda utcája, a Petőfi utca, ehhez a Belügyminisztériumtól nyertek 15 millió forintot, amihez az önkormányzat másfél milliót tett hozzá önrészként.

– Nyert a kultúrház felújítását célzó pályázatunk is, 11 millió forintot kaptunk, ami kevesebb, mint amit terveztünk, ezért a kivitelezést majd több lépésben kell megoldanunk – tette hozzá a polgármester. – Ebből a pénzből most kicserélhetjük a nyílászárókat, új kazánt vásárolhatunk, továbbá szeretnénk egy mobil színpadot is.

Jó ütemben halad a közel 2 milliárdos iskolabővítés, várhatóan év végére lezárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában