Frissen Zalából

2021.09.08. 15:39

Helyi termék boltot üzemeltetnének a felújított szilvágyi szövetkezeti épületben

Településképi szempontból is fontos volt azon egykori szövetkezeti épületnek a felújítása, amelynek tegnap tartották avatóját a göcseji községben. A faluközpontban található egykori bolt és kocsma új funkciót kap, a jövőben közösségi térként funkcionál majd.

Gyuricza Ferenc

Hácskóné Kovács Tímea jegyző (balról), Péntek Katalin és Vigh László a felújított épület előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az avatóünnepségen Péntek Katalin polgármester kiemelte: a volt szövetkezeti bolt 2008-ban zárt be, onnantól az épület állagmegóvásával sem törődött a volt tulajdonos. Az önkormányzat tíz éve folyamatosan próbálkozott a megvásárlásával, ám ez csak az utóbbi időben sikerült, majd miután a település tulajdonába került, a Magyar Falu Program egyedi támogatásával hozzákezdtek a felújításához is.

Hácskóné Kovács Tímea jegyző (balról), Péntek Katalin és Vigh László a felújított épület előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– A hasznosítását egy másik projektből szeretnénk megvalósítani, az a tervünk, hogy egy helyi termék boltot hozunk itt létre, illetve egy olyan közösségi teret, amely találkozási pontként is szolgál majd – tette még hozzá a polgármester.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az egyedi támogatásként, egy önálló kormányhatározat alapján megítélt mintegy 24,5 millió forint egyedülálló segítség, hiszen a Magyar Falu Programban ilyen célra önkormányzat még nem kapott ekkora összeget. Azt is elmondta: reményei szerint az itt létrehozandó helyi termék bolt mintaként szolgálhat majd a környező települések számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában