Frissen Zalából

2021.09.20. 07:00

Hatalmas sikert aratott a X. Zalaegerszegi Sörfesztivál

Minden korábbit felülmúló sikert hozott a X. Zalaegerszegi Sörfesztivál, a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület őszi rendezvénye látogatói rekordot döntött.

Gyuricza Ferenc

A második napon, szombaton a telt ház táblát is ki kellett tenni a kapura. Mindez nemcsak a gasztronómiai kínálatnak volt köszönhető, hanem a zenei programoknak is, szombaton ugyanis az a Bagossy Brothers Company lépett fel a városi sportcsarnok előtt felállított nagyszínpadon, amely jelenleg hazánk egyik legkedveltebb popzenekarának számít. Hasonlóan nagy sikere volt az EDDA péntek esti koncertjének is, Pataky Attiláék lendületes műsora ugyancsak több ezer látogatót vonzott, maga az énekes is elismerően szólt a zalai közönségről. Vasárnap a gyermekprogramokon volt a hangsúly, míg este – lapzártánk után – a Follow the Flow mutatta be dalait.

Fotó: Gyuricza Ferenc

- A zalaegerszegi sörfesztiválok tízéves történetének eddigi legsikeresebb pillanatait éljük, mindennap több ezer látogató jött el hozzánk szórakozni – mondta a fesztivál fő szervezője, Székedli Bertold. – Nagyon jól fogytak a sörök, ezúttal is bebizonyosodott, hogy nagy igény van a kézműves termékekre, de a sörgyárak megszokott márkáiból is rengeteget csapoltak a pultosok. Annak nagyon örülünk, hogy családi programmá vált a sörfesztivál, azaz szülők és gyermekek együtt látogattak ki hozzánk. Ezt igyekeztünk azzal is elősegíteni, hogy számos, gyermekeknek szóló attrakcióval, vasárnap pedig kifejezetten nekik szóló koncertekkel is készültünk.

Székedli Bertold hozzátette: a sörbicikli megállás nélkül járta a várost, népszerűek voltak a sörivó versenyek és a fazekasbemutatók, továbbá mintegy százan a 60 méter magas bungee jumpingot is kipróbálták. A fesztivált a zalaegerszegi önkormányzat támogatásával rendezték meg, s már a következő évi programot is közösen készítik elő.

- Jövőre változtatni szeretnénk, a sörfesztivált összevonjuk a tavaszi pálinka- és mangalicafesztivállal, s május első hétvégéjén Zalaegerszegi gasztropiknik elnevezéssel egy még nagyobb, ingyenes rendezvényt tervezünk tartani – zárta a fő szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában