Frissen Zalából

2021.09.25. 09:00

Egyesületi pikniket tartottak Nagykanizsán a szív világnapján

A szív világnapját minden év szeptemberének utolsó vasárnapján tartják országszerte. A Szívbetegekért Egyesület a Csónakázó-tó melletti Látóhegyre szervezett pikniket, melyen a klubtagok és támogatók találkoztak.

Benedek Bálint

Az egyesület tagjai a támogatóikkal együtt piknikeztek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A kanizsai egyesület 16. alkalommal csatlakozott a szív világnapjához. A szervezet elnöke, Hegedűs Györgyné elmondta: a koronavírus-járvány miatt a szívbetegek óvatosabbak lettek, nem szerettek volna nagyobb közösségi rendezvényen részt venni, ezért döntöttek inkább a szabadtéri piknik megszervezése mellett. A klubtagokon kívül támogatóik, például a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója, dr. Kaszás Kocijančič Gizella vezetésével képviseltették magukat.

Az egyesület tagjai a támogatóikkal együtt piknikeztek
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás népszerűsítése állandó felada­tunk, hiszen így őrizhetjük meg a vitalitásunkat – folytatta az elnök. – Sajnos a stresszel teli világunkban a szív- és érrendszeri problémák a halálozási statisztikákban előkelő helyet foglalnak el. Nagyon jó lenne, ha sokkal jobban odafigyelnének az emberek a szervezetük működésére, az intő jelekre és rendszeresen járnának szűrésekre.

Hegedűs Györgyné kiemelte az idősek harmadik oltásának fontosságát. A különösen veszélyeztetett korcsoport tagjainak azt tanácsolta, ha eddig nem oltatták be magukat, ezt pótolják. Aki pedig rendelkezik az oltásokkal, a háziorvossal konzultáljon a harmadik vakcina felvételéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában