Frissen Zalából

2021.09.09. 13:00

A pacsaiak képviselik Zala megyét az országos bűnmegelőzési vetélkedő döntőjében

Már a belépéskor próbára tették a versenyzők figyelmét a Hetvenkedő hatvanasok elnevezésű országos bűnmegelőzési vetélkedő rendezői, a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai.

Arany Gábor

Feladat megoldása közben a pacsai csapat tagjai: Mészáros Ernőné, Kelemen Józsefné, Budai Sándorné és Márfi Lajos

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A részvételi nyilatkozatba ugyanis belefogalmazták, hogy aki aláírja, vállalja a rendezvény költségeinek ráeső részét. Erről persze szó sem volt, csak kíváncsiak voltak, hányan veszik észre az átverést.

Feladat megoldása közben a pacsai csapat tagjai: Mészáros Ernőné, Kelemen Józsefné, Budai Sándorné és Márfi Lajos
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Akadt, aki átsiklott felette, márpedig a csalók, trükkös tolvajok épp a figyelmetlenséget használják ki, és előszeretettel választanak idős áldozatokat – magyarázta Tóth László őrnagy, a bűnmegelőzési alosztály vezetője.

Zalában az országban elsőként, tíz éve rendezték meg a Hetvenkedő hatvanasok bűnmegelőzési vetélkedőt járási fordulókkal, megyei döntővel. Sikere láttán a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 2017-ben országossá fejlesztette a programot. Idén Zalaegerszeg ad otthont a döntőnek, amelyre 19 megye és a főváros 4-4 fős csapata jött el. Megyénket a Pacsai Városvédő és Vá­ros­szépítő Egyesület tagjai képviselik. Hét zalai csapat közül nyerték el a lehetőséget, belépő feladatként pár perces videót kellett készíteniük az időseket érintő veszélyekről és ezek megelőzési módjairól. Szerdán a 20 csapat tagjai bejárták a falumúzeum portáit, ahol egyik feladatként keresztrejtvényt kellett fejteniük. Ennek csütörtökön, az autóipari tesztpálya fogadóépületében megrendezendő versenynapon is jut szerep.

A kétévente megtartott verseny résztvevőit a zsinagógában lezajlott hivatalos megnyitón a város nevében Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Ezt követően a Vigyázat, csalók! című színdarabot adták elő a Hevesi-színház művészei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában