fenékpuszta

2021.09.12. 15:00

A Kis-Balaton értékei kenuból, golfautóból

Lassan már egy éve, 2020. szeptember 22-én nyílt meg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park (BFNP) legújabb bemutatóhelye, a Kis-Balaton Látogatóközpont.

ZH

Az eltelt tizenkét hónapban meglehetősen mostoha sors jutott az új létesítménynek, hiszen az üzemeltetők minden jó szándéka ellenére a számos látogatóbarát attrakció az idő jelentős részében a koronavírus-járvány miatt zárva volt. A házigazdák idén július 3-án tárhatták csak egészen szélesre a kapukat, azóta lehet védettségi igazolvány és maszkhasználat nélkül látogatni a létesítményt, és ha a járvány úgy alakul, itt is számolni lehet újabb korlátozásokkal.

Addig azonban rendelkezésünkre áll még talán néhány őszi hét és hónap, hogy a kis-balatoni látnivalókban elmélyedjünk. A látogatóközpontban interaktív kiállítás, mozi, az épület tetején tanösvény, valamint játszótér, étterem és ajándéküzlet várja a vendégeket. A legnagyobb vonzerőt viszont talán azok a szakvezetéses túrák jelentik, amelyek innen indulva mutatják be a terület gazdag élővilágát és más nevezetességeit (mint a Diás-szigeten a Fekete István-emlékhely és a Matula-kunyhó). Saját járművel, elektromos golfautóval és kenuval is teljesíthetők a „kiruccanások”, ám a programokra előre, írásban jelentkezni kell a BFNP honlapján keresztül elérhető ímélcímen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában