Frissen Zalából

2021.09.24. 13:00

A bunkerektől a bivalyrezervátumig túráztak a Páterdomb a Kultúráért Egyesület tagjai

Lovászi, Szécsisziget és Nova nevezetességeivel ismerkedtek nemrég a megyeszékhelyi Páterdomb a Kultúráért Egyesület tagjai.

Korosa Titanilla

Az egyesület tagjai a plüssmackómúzeumban

Forrás: Zalai Hírlap

A lapunkhoz küldött összefoglaló szerint a kirándulók Lovásziban megtekintették az olajipari munkások védelme érdekében épített légoltalmi pincét és részletes ismertetőt hallhattak a 6,2 milliárd forintból épített, magyar Maginot-vonalnak nevezett déli védelmi rendszerről. Ellátogattak a helyi Bear Lak múzeumba is, melynek tulajdonosa több ezer plüssmacit gyűjtött össze bemutató céllal, valamint jártak az Olajbányász Művelődési Házban. Szécsiszigeten az Andrássy-Szapáry-kastélyt és a római katolikus templomot tekintették meg, illetve a helyi Wágner Sándorné beszélt nekik a település történetéről.

Ezután a kastély szomszédságában található bivalyrezervátum és a műemlék vízimalom került sorra. Innen Novára vezetett a kirándulók útja, ahol a Plánder Ferenc Múzeumba tértek be és tekintették meg a helytörténeti kiállítást. Végül a helyi „suttogó” templomban Dorfmeister István festő freskóit csodálták meg, majd történelmi ismeretekkel, élményekkel gazdagodva tértek vissza Zalaegerszegre.

Az egyesület tagjai a plüssmackómúzeumban
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában