Frissen Zalából

2021.08.07. 15:30

Ilyen volt a Világok hangja című hangverseny Zalaegerszegen

Keszthely után csütörtökön a megyeszékhelyi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben hallhatták az érdeklődők a Világok hangja című hangversenyt, melyen a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, valamint Rátóti Zoltán színművész lépett a közönség elé.

Arany Horváth Zsuzsa

Színpadon Szirtes Edina Mókus, illetve zenekarából a furulyás Cserta Balázs, valamint a zalaegerszegi szimfonikusok Fotó: Pezzetta Umberto

Az ingyenes programon számos nép zenei kincse ötvöződött a magyaréval, de hallhattunk népballadai feldolgozást (A Vidrócki híres nyája), megzenésített verset (Radnóti: Bájoló) is. Szirtes Edina Mókus hegedűművész, zeneszerző írta például a 2010-es tűzijáték zenéjét, 2007-ben a nemzetközi Songwriting versenyen 15 ezer dalból a legjobb 14 közé választották szerzeményét.

 

Színpadon Szirtes Edina Mókus, illetve zenekarából a furulyás Cserta Balázs, valamint a zalaegerszegi szimfonikusok Fotó: Pezzetta Umberto

Tessék-lássék című szólólemezét a Fonogram szakmai zsűrije a legjobbnak ítélte 2010- ben, világzene kategóriában. Az egerszegi koncerten Sándor János karmester dirigált, a házigazda Tóth László zongoraművész, a hangversenyterem igazgatója volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában