Frissen Zalából

2021.08.02. 08:00

Ötödik alkalommal rendezték meg a nyári rockfesztivált Liszón

Ötödik alkalommal rendezték meg a már hagyományosnak számító nyári rockfesztivált a dél-zalai településen. A szombati esemény főzenekara ezúttal is az Aurora volt.

Gyuricza Ferenc

A Cadaveres a liszói színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc

Rajtuk kívül négy további együttest láthatott még a közönség. A programot a nagykanizsai punk-rocker Nyírfa Terror nyitotta, majd a budapesti Türböwitch, azt követően pedig – közvetlenül az Aurora előtt – a székesfehérvári groovemetálos Cadaveres játszott.

Zárásként a helyi black metálos Feretrum lépett színpadra. – A fesztivált annak idején azért indítottuk útjára, mert szerettük volna, hogy Dél-Zalában is legyenek élőzenés koncertek – magyarázta Milávecz László, a program egyik szervezője.

A Cadaveres a liszói színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc

- Mi magunk is ezt a zenét szeretjük, ilyen programokra járunk, akárcsak a barátaink, ismerőseink. A meghívott zenekarok esetében is mindig az a fő szempont, hogy olyanok lépjenek fel Liszón, akiknek kedveljük a zenéjét. Az Aurora az egyik biztos pont, ők eddig minden alkalommal itt voltak, de ugyanígy vagyunk a Nyírfa Terrorral és a Feretrummal, ők sem maradhatnak ki. Milávecz László azt is hozzátette: a fesztivál nonprofit jellegű, tehát nem szednek belépőt.

A program eddig minden alkalommal baráti összefogással valósult meg, a költségeit részben támogatások révén sikerült biztosítani. Ez évben több mint négyszáz személy szórakozását tudták ily' módon elősegíteni. Az idei fesztivál azonban a vírushelyzet miatt kissé más módon alakult, mint a korábbiak, hiszen a színpad előtti sátorba csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában