Frissen Zalából

2021.08.10. 09:00

Lenti-hegy felé lakóövezetet alakítanak ki

Pénzügyekhez kapcsolódó kérdésekről döntöttek a legutóbbi, soron kívüli testületi ülésen az önkormányzati képviselők.

Korosa Titanilla

Már korábban határoztak arról, hogy olyan, folyamatban lévő projektek megvalósításához, mint a zöldváros program, illetve a Vörösmarty-iskola konyhájának felújítása 197 millió forint fejlesztési hitelt vesz fel a város, de menet közben javult az arány, így már csak 146 millió forint hitelre lesz szükség.

Az ülésen továbbá módosította a testület a költségvetési rendeletet, itt olyan tételek szerepeltek, melyek az említett beruházásokhoz, illetve a belterületi járdák, utak felújításához kapcsolódnak. Összesen mintegy 103 millió forinttal módosult a költségvetés kiadási és bevételi oldala.

Területek vásárlásáról is döntöttek a képviselők. Ezek a Lenti-hegy felé vezető út mentén találhatók, ezen a részen lakóövezetet kívánnak kialakítani, a területrész rendezése és a rendezési terv módosítása folyamatban van. Az önkormányzat 13 hektár saját területtel rendelkezik itt, mellette magán- és egyházi tulajdonú részek is vannak. Az önkormányzat megállapodott ezen tulajdonosokkal, hogy területüket a város részére eladják az ingatlanértékelésben megállapított érték alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában