Frissen Zalából

2021.08.13. 15:00

Idén 65-en voltak a nagykanizsai evangélikus táborban

Az evangélikus templomban minden évben nagy népszerűségnek örvendenek a napközis hittantáborok, melyek általában az iskolai hittanórákon részt vevőknek szólnak. Az idén viszont mások előtt is nyitottak, így 65 gyermeket fogadtak.

Benedek Bálint

A napközis hittantáborban a Dió névre hallgató kutya volt a sztár Fotó: Szakony Attila

Az evangélikus templom lelkésze, a táborvezető Makoviczky Gyula elmondta: a gyerekek lelkesedését látva a szülők és a nagyszülők segítséget ajánlottak fel a programok gördülékeny lebonyolításához. Az egész hét izgalmasan telt, egyik nap például jó hangulatú kirándulást tettek a somogyi Őrtilosba.

 

- A tábor tematikája szerint egyfajta bibliai kalandpark várta a fiatalokat, rengeteg közösségépítő játékkal – folytatta a lelkész. – A téma is kalandos, vagyis Jézus lát, hall, keres és segít. Jelen van, illetve lecsendesíti a tengert – számtalan történetet dolgoztunk fel kiscsoportos foglalkozásokon. Ezenkívül a gyerekek egészségügyi előadást hallhattak, de nagy népszerűségnek örvendett a Göcsej Kutya Klub bemutatója, melynek keretében a Dió névre hallgató hétéves keverék kutyával barátkozhattak és játszhattak is a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában