Frissen Zalából

2021.08.04. 18:06

Hazatért az olimpiáról Major Veronika

A tokiói olimpiáról a napokban hazatérő Major Veronika sportlövőt köszöntötték Keszthely, Gyenesdiás, a Bakonyerdő Zrt. és klubja, a BEFAG elöljárói. A többszörös világ- és Európa-bajnok sportoló az ötkarikás játékokon légpisztolyban a 34., sportpisztolyban a 35. helyen zárt.

Péter B. Árpád

Major Veronika és az őt köszöntők népes tábora, balról Jagicza Attila, Gál Lajos, Góth Imre, mögötte edzője, Keczeli Zoltán, a sportoló jobbján Csótár András Fotó: Péter B. Árpád

Keczeli Zoltán tanítványa a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub második olimpikonja, előtte az egyesületből 2000-ben Ángyán József szerzett ötkarikás kvótát. Major Veronika arról beszélt, Tokióban sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodott, amelynek tudatában méltóképpen tud majd felkészülni a három év múlva esedékes párizsi ötkarikás játékokra, amire szeretné kvalifikálni magát.

Major Veronika és az őt köszöntők népes tábora, balról Jagicza Attila, Gál Lajos, Góth Imre, mögötte edzője, Keczeli Zoltán, a sportoló jobbján Csótár András Fotó: Péter B. Árpád

- Mindkét versenyszámom elején magamhoz képest rosszul teljesítettem – fogalmazott az olimpikon -, aminek legfőbb oka, hogy túlbonyolítottam, túlgondoltam a lövéseket, ám amikor sikerült feloldódnom, talpra álltam, és már jó köregységekkel zártam a sorozatokat, s erre büszke vagyok. Nem a helyezésekre gondolok most, hanem az átélt élményre, a megszerzett tapasztalatra, ami még sokáig velem lesz a pályámon.

A Major Veronikát köszöntők népes táborában Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere, Csótár András, a keszthelyi emberi erőforrások bizottságának elnöke és Jagicza Attila, a Bakonyerdő Zrt. vagyongazdálkodási főmérnöke is a további támogatásról biztosította a kitűnő sportlövőt, és valamennyien hangsúlyozták: rendkívül büszkék, hogy ismerhetik és segíthetik az olimpikon felkészülését, versenyzését.

Góth Imre, Gyenesdiás alpolgármestere, a BEFAG történetét feldolgozó könyv szerzője úgy fogalmazott, Veronika sikeres pályáját 14 éves kora óta figyelemmel kíséri.

- A többszörös magyar, Európa- és világbajnok olyan jelenség ebben a térségben, aki képes összefogást teremteni, hiszen nemcsak önkormányzatunk, hanem nagyon sokan melléálltak az elmúlt esztendőkben – fogalmazott Góth Imre.- Nagyon reméljük, hogy ez a gyenesdiási-keszthelyi és térségi összefogás megmarad, s a Párizsra való felkészülését is együtt segíthetjük.

A gyenesdiási Természet Háza Látogatóközpontban tartott ünnepségen Major Veronika a Tokióban viselt rajtszámát a leendő, dr. Iglódi Endre által megálmodott zalai sportmúzeumnak ajánlotta fel. A sporttörténészként is ismert ügyvéd pedig megígérte: ha az álom valóra válik, méltó helye lesz a relikviának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában